MALZEMELER
2 litre keçi sütü
2 paket süt kreması
250 gram çikolata
150 gram fındık
150 gram badem
Dondurucu sprey
2 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
İki farklı magnum yaptım fındıklı ve bademli. İki tencereye birer litre süt ekliyorum. Üzerine 1’er su bardağı şeker 1 paket krema ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra bir tencereye 1 çay bardağı fındık parçaları digerine 1 çay bardağı badem parçaları ekliyorum ekledikten sonra 1 saat kaynatıyorum. Kaynama süresi boyunca ara ara mutlaka karıştırın. Kaynama işlemi bittikten sonra karışımları dondurma kaplarına ekliyorum. Oda sıcaklığına gelince kapları buzluğa atıyorum. 2 saat sonra kapları çıkarıp 5 dakika blendırdan geçiriyorum. Tekrardan buzluğa atıyorum. 3 kere bu işlemi tekrarlıyorum. Her seferinde blendirdan geçiriyorum. En son blendirdan geçirdikten sonra dondurma kalıplarına önce dondurma çubuklarını ekliyorum üzerine dondurma karışımlarını ekliyorum 2 tanesine bademli 2 tanesine fındıklı ekliyorum. Buzluğa kalıbı ekliyorum. 8 saat sonra kalıptan dondurmaları çıkarıp tekrar buzluğa ekliyorum. Şimdi benmari usulü çikolataları 2 farklı tencerede eritiyorum. Eridikten sonra birine fındık parçası digerine badem parçaları ekliyorum ve iyice karıştırıyorum. Çikolataların en az 15-20 dakika soğumasını bekliyorum. Sakın sıcak sıcak dondurmaları batırmayın emeğiniz boşa gider dondurmalar erir. Çikolataların soğuması gerekiyor dondurmalarında çok iyi donması gerekiyor. Çikolata soğuduktan sonra dondurmaları çikolatalı karışıma batırıyoruz. Bağırdıktan sonra soğutucu spreyden üzerine sıkıyorum. Çikolata ılık olduğu için hem dondurma erimesin hemde dondurmanın üzerinde fındık parçaları ve badem parçaları kalsın diye sprey sıkmak önemli sprey dondurmanın dışını donduruyor. Dondurduğumuz dondurmayı buzluğa hızlıca atıyoruz. İyice donduğunu emin olduktan sonra (en az 2-3 saat geçmesi gerekir) dolaptan dondurmayı çıkarıyoruz. Dondurmamız hazır. Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder